Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Habzsolva az élet tortáját

Kicsi csillag

2017. március 30. 16:27 - HJAxel

Hát most ezen is túl vagyunk. Mármint a vöröscsillag nem levételén a sörösüvegről. Elérték a fiúk, amit akartak, most már a csillag senkit sem zavar; az ügyet el lehet engedni, mint a fingot, a hívek majd ezt is elfelejtik. De vajon, hol van a határ, amire már ők is azt mondanák, hogy ezt már tényleg ne, ennyire mégsem kéne hülyének nézni a saját szavazóinkat (sem).

Egy picit menjünk vissza az időben 2015 - ig, amikor Kaposváron egy fiatal eladólányt pár tízezer forintért megöltek. Hatalmas volt a felháborodás és persze a fiúk még egy ilyen szörnyűséget is a saját haszonszerzésükre használtak fel. (Azt mégsem mondhatták, hogy nagy hülyeség volt a dohányboltokat teljesen lefóliáztatni.) Meglovagolták az aljas ösztönöket, mert ebben a helyzetben ez volt célratörő és bedobták, hogy "napirenden kell tartani a halálbüntetést". Pontosan tudták, hogy az EU - ban erről szó sem lehet, de a közhangulat (?) ezt kívánta és persze addig sem volt szó mondjuk az ő disznóságaikról, így megadták a népnek (szavak szintjén), amire vágyott. Emlékszem, a magát európérnek tartó Kovács Zoltán szóvivő úr összehúzott szemöldökkel (így szigorúbbnak látszik) ismételgette, hogy halálbüntetés, halálbüntetés, halálbüntetés. (Szegény, nem teljesen tudott azonosulni a rá osztott szereppel, de ez legyen az ő gondja.) Aztán telt - múlt az idő és már nem akarták napirenden tartani a halálbüntetést. (Természetesen, ha ne adj' Isten megint történne hasonló gyilkosság, minden további nélkül pár napra ismét elő fogják venni.)

A kis kitérőnk után most térjünk vissza a jelenbe! A startégák pontosan tudták, hogy a vöröscsillag emlegetése kihozza a várt hatást a célközönségből. Az már csak ráadás volt, hogy ezt az emlegetést bele lehetett vinni a rossz multi megtámadta a mi erdélyi sörünket kontextusba. Teljes mértékben bejött: a Heineken inkább elhajolt és megegyeztek. És ebből, mi következett? A vöröscsillag megint senkit nem zavar. Talán még maga Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úr is fog megint fényképezkedni a Heineken sörök között, mert ő egy pillanatra sem tud megmaradni a valagán.

Javaslom, hogy legközelebb a többnejűség bevezetését is "tartsák napirenden", mert egyrészről sokaknak ez is népszerű lenne, másrészről legalább annyira keresztényi, mint a halálbüntetés és az emberek hazugságokkal való uszítása.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsolvaazelettortajat.blog.hu/api/trackback/id/tr6312369271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása