Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Habzsolva az élet tortáját

Pár mondat az őszinteségről

2017. február 12. 17:47 - HJAxel

Nyilván nincs arról statisztikai adat, hogy egy adott társadalom tagjai mennyire őszinték egymáshoz. Azt sem lehet valószínűleg tudni, hogy ez a magatartás mennyire változik az idő múlásával. Ha a magunk mögött hagyott rendszer, mindenre kiterjedő besúgóhálózatát nézzük, akkor mindenképpen javult a helyzet. Viszont, ha kicsit elmerülünk a mindennapi életünk magán - vagy munkahelyi érintkezéseinek világába, azt látjuk, hogy teljesen természetes a sunyiskodás, őszintétlenség és a felelősség nem vállalása. Most én továbbmegyek, és inkább azzal foglalkoznék, hogy mit is okoz az ember lelkének, ha nem őszinték vele.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy amikor a dolgaink jól mennek, úgy gondoljuk, hogy ez a kiegyensúlyozott állapot örökké tart és olyan erősnek érezzük magunkat, hogy azt hisszük, mi minden hazugságot, őszintétlenséget, megcsalást, stb. egy vállrándítással el tudunk intézni. Aztán beüt a szar, mi meg összeroskadunk és csak pislogunk, hogy hova tűnt az a hatalmas önbizalom, amely az előbb még itt volt.

Hadd hozzak elő most két példát a nem túl távoli múltból.

Az első történet Sáráról szól, aki a harmincas éveiben jár, a lelke, az agya és a teste rakva van mind olyan tulajdonságokkal, amelyek vonzzák a férfiakat. Ennek ellenére Sárát az utóbbi időben elkerülte a szerelem, egészen addig, amíg megismerte Márkot; elkezdtek találkozgatni, bemutatták egymást a barátoknak és látszólag minden rendben volt. Sára végre nagyon boldog volt, kivirult és élvezte az élet minden pillanatát. De aztán kiderült az igazság. Péntek délutánonként, Márk mindig elment Sára elé a lány munkahelyéhez és aztán onnan mentek együtt tovább. Ez alkalommal, Sára kicsit hamarabb végzett (tette le a lantot), és gondolta, hogy beugrik a sarkon a Massimo Duttiba, megvenni a blézert, amelyet már rég kinézett magának és Márknak is nagyon tetszett. Ahogy sétált a Szervita téren keresztül először nem hitt a szemének, azt hitte rosszul lát, hogy ez nem a valóság vagy legalábbis valami tévedés és biztos van rá magyarázat: ha csak egy perccel később megy arra, már nem látja, hogy Márk egy gyerekülést vesz ki az autóból és tesz be a csomagtartóba. A fiú csak akkor vette észre, hogy a lány mellette áll, amikor lecsukta a csomagtartót. Talán még ezt is valahogy ki tudta volna magyarázni, de Sára azonnal észrevett valamit, ami eddig nem volt: a jegygyűrűt. Sára napokig maga alatt volt, az önértékelése darabokban hevert, egy senkinek érezte magát. Ez az őszintétlen fasz, bele sem gondolt, hogy mennyire megbántott egy nagyon értékes embert. A sunyiskodás, hazudozás mindig volt és lesz is, de egyes férfi körökben az ilyenekkel való dicsekvés a reneszánszát éli. Nagy hőstett.

Másik szereplőnk László, aki szépen haladt felfelé, saját erejéből a jólmenő cég ranglétráján. Megbízható volt, szaktudását mindenki elismerte, felesleges konfliktusokba nem ment bele. A legfelsőbb vezetés be is ígért neki egy igazgatói pozíciót, amely a szaktudásához tökéletesen passzolt. László tervezgetett, listát írt, amely alapján  kezdi majd az új munkáját; kikérte a kollégák véleményét és felkészülten várta a kinevezésének napját. Egy hét múlva hívatta a vezérigazgató és László a megváltozott hangnemből egyértelműen észrevette, hogy valami nem stimmel. A vezérigazgató kötekedett vele, már nem az elismerés hangján szólt hozzá, hanem be akarta bizonyítani, hogy László mégsem alkalmas a posztra, de persze konkrétumokat nem mondott. Másnap, a kollégák, akik addig reggelenként, széles vigyorral a szobájában üdvözölték, csak biccentettek, miközben elmentek az ajtaja előtt. Pár nap múlva a vezérigazgató egy jó barátjának fiát nevezték ki, mondván, László nem látja át a feladatot. Persze az új férfinak/nek semmi köze nem volt a cég profiljához. László, este, miután letette az asztalra az egy húzásra kiivott söröskorsót, azt mondta nekem, hogy most semmi baja nem lenne, ha őszintén előállnak és elmondják neki a helyzetet. Sunyiskodtak, hazudoztak, kitalálták, hogy László alkalmatlan, miközben saját magukból csináltak hülyét. László nagyon rosszul érezte emiatt magát, teljesen a lelkére vette a történteket. Hogy legyek így tovább lojális a céghez, hogy dolgozzak ott így tovább? - kérdezgette.

Miért hiszik azt sokan, hogy minden helyzetben az őszintétlen magatartás a követendő? Miért nem lehet felfogni, hogy a legtöbb esetben megéri őszintének lenni? 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsolvaazelettortajat.blog.hu/api/trackback/id/tr1812241776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

232323 2017.02.13. 15:33:29

Ha Mark oszinte akkor nem kurja le a csajt.

Ha az cegvezeto oszinte akkor a baratunk nem magaban fogja keresni a hibat, hanem nagyonb valoszinuseggel keres masik allast. Igy meg talan keres masik allast (felteve ha felfogja h neki itt mar nem terem semmi ennel a cegnel, ajanlom neki), de addig is huzza az igat es termeli a profitot a tulajnak.

Ezert.

Bicepsz Elek77 2017.02.13. 15:36:53

1, Buta nőci. Hasonlo, mint az "eppen valofelben vagyunk" dumat maganak is be beszélő no
2, Buta csavo. Soha semmi sem biztos az eletben. Soha ne tervezz!!
Ajanlom ezt a filmet: Shock to the system
youtu.be/JXlQdT1bF00

Nancsibacsi 2017.02.13. 16:20:39

Sára jó nő, ezért könnyen megkap minden pasit, viszont ennek az árnyoldala az, hogy minden pasi meg is akarja őt dugni. Az élet igazságos: nincs ingyen a nagy cickó és a formás popsi.
Sárának fel kell fognia: hejjespashe=köcsög szemét disznó. Mindig, nincs kivétel. Aki megdughat minden nőt - mert úgy néz ki - az meg is fog dugni minden nőt. Miért horgonyozna le egynél? Semmi értelme se volna.

Lászlónak meg kell tanulnia, hogy aki irigyelt pozícióba van a munkahelyén, annak bármikor bepottyanhat a helyére - vagy a leendő helyére - egy ejtőernyős. Ez nem az ő hibája, kivédeni nem lehet - ilyen az élet. Ilyenkor nem kell búsulni - le kell lépni, és kész.

Osz Apo 2017.02.13. 17:10:48

"ami eddig nem volt: a jegygyűrűt." Lekaptam itt gyorsan az enyemet. Latszik a helye. Aki ezt beszopja, annak nincs meg mindene tsti oldalon, merhogy vak.

Netuddki. 2017.02.13. 18:16:24

Kamu sztorik.

Ha egy nőt így átvágnak, akkor 10ből 9 megy panaszkodni annyoknak. Tegyük hozzá teljesen joggal.

A második még hihető lenne, 12 egy tucat történet. Itt is 10ből 9en ott helyben felmondanának. Ennyi.

HJAxel 2017.02.13. 18:21:29

@Osz Apo: Neked meg ezek szerint az esküvő óta nemcsak a tested, de az ujjaid is elzsírosodtak. Eredj, ellenőriztesd le a vérnyomásodat és a cukrodat, mert komoly bajod származhat az elhízásból! Amúgy, kösz, hogy elolvastad.

HJAxel 2017.02.13. 18:24:05

@Tibi !: Most akkor kamu, vagy 12 egy tucat? Nem teljesen értelek.

Zsuzsi25 2017.02.13. 18:25:17

Jajjjj. Hat ilyen "Sara + Mark" story majd minden novel tortrnt mar.
Javaslatok az elkerulesre:
1, Elso randik egyiken keresni olyan alkalmat, amikor atkutathatod a tarcajat. (Oda teszik a gyurut, mert ott nem veszik el) Nezd vegig alaposan, hogy van e benne fenykep gyerekrol stb. (Ha nincs akkor is gyanakodj)
2. Ha nagy taskaval jar, gyanakodj, v.szinu abban hordja a tisztacsomajat, amiben ott a tusfurdo, parfum valtas also!
3. Trivialis dolog:Nezz bele a telefonjaba! (Ha billentyuzaras az szivas) sebaj, vannak meg jelek.
4. Este nem ered el.....SMSt viszont lazasan ir. Hivd fel. Probalj vele beszelni, ha nem akar, az gyanus
5. (Ez a legbiztosabb) - ha azt mondja: Hozza nem lehet menni, mert "atepites alatt van a lakasa.( Hogy en ezt hanyszor hallottam. )
6. Ha beszoptad az 5os pontot, es nalad vagytok...-- > telefonnal megy ki a mosdoba, az is jel.
7. Kerese nyomomat a gyurusujjan (sajnos nem mindenkinel latszik)

Vegezetul pedig, ha ilyet megcsinal veled, jogod van tonkretenni az eletet, es kitalalni a felelsege elott, ha attol jobban erzed magad!
Nincs azzal baj, ha egy pasi szeretot tart (es forditva) de a masiknak joga van tudni, a mar meglevo hazassag tenyet.

HJAxel 2017.02.13. 18:46:05

@Zsuzsi25: Drága Zsuzsi25, köszönöm a hozzászólásodat. Sára az imént felhívott, mert olvasta a kommentedet, és azt mondja, hogy amiket írtál, azok mind igazak addig, amíg nem találkozol egy igazi pszichopatával. A te pontjaidra az alábbiak a válaszok:
1. A tárcában nem volt sem gyűrű, sem fénykép. (Ez elég amatőr hiba lenne) Sőt, volt neki rendes Facebook profilja is.
2. Nem járt nagy táskával.
3. Mint írtam, egy igazi pszichopatával volt dolgunk: a telefonját mindig elől hagyta, sőt volt olyan is, hogy "véletlenül" Sáránál felejtette. (Nyilván volt neki másik.)
4. Mindig el lehetett érni. Ezt nem tudjuk, hogy csinálta, de mindig felvette.
5. Mindig lehetett menni hozzá, mert van neki több lakása is. Mindegyik pazarul be is van rendezve. Nyilván, ahol anyu lakik a gyerekekkel, azt nem mutatta meg. (Igen, ez az átka, ha valaki nem a bérből és fizetésből élők közül választ.)
6. Nem szopta be az 5 - ös pontot.
7. Nem volt nyom sehol.

Sára nem érezné jobban magát, ha bárkinek is tönkretenné az életét. Egyébként, lehet, hogy megérne még egy bejegyzést, hogyan nyomoztuk ki, ki is valójában Márk.

232323 2017.02.13. 19:06:48

@Zsuzsi25: remelem minden korabbi munkaltatodat feljelentetted aki akar csak a legkisebb boritekot is atadta. Sot akkor is megetted ha nem veled tortent es naponta 38484 feljelentest teszel mert ennyi kocsit latsz gyorsan hajtani, ha nem nyomtat a kisboltos blokkot akkor is hivod a navot azonnal.

Szoval fogadd el h ilyen az elet es jarj nyitott szemmel. Es keresgelj olyat akivel egy szinten vagy. A hejjespenzespasi lathatoan 2-vel feletted van, mire szamitottal? :-)
Sebaj, jossz meg sirni majd a kovetkezo utan is meg azutan is.. amig oreg es szottyadt nem leszel. Bruhahahha

Netuddki. 2017.02.13. 19:37:51

@HJAxel: "Sára nem érezné jobban magát, ha bárkinek is tönkretenné az életét."

Lehet pont ezzel teszi tönkre más nők életét.
Mellesleg, a bosszú hidegen tálalva a legjobb.

De mint írtam volt, kamu Sára nem dobja fel a kamu köcsögöt a kamu köcsög kamu feleségének. Ennyi.

Duplaxiii 2017.02.13. 22:22:44

Baszki, szénné röhögöm ezeken a posztokon.
Tehát adott egy full ostoba, ráfázik és még meg is írja???
Ha engem így átvernének és nem ugatnám azt világgá.
És látom kutatkodni meg nyomozni...
És hosszú házasság alatt egyszer sem néztem az asszony táskájába, ő sem zsebelt ki, amikor nem láttam. Tisztesség és bizalom. Ha kér valamit a táskájából, a táskát adom oda, ha mosott, odahozta a gatyámat, hogy nézzem át a zsbeit.
Itt meg a blogokon lekiéletet élő sérült generáció nyomoz, megfigyel, leselkedik, kutat!
És aztén várja a bizalmat.
Ezek a blogok jobbak egy vicclapnál. Sajnos egyben látható a generációs torzulás is, tényleg meg kell oldani a klónozást, mert nemsokára szexel nem szaporodunk. Pornót nézünk és virtuális lelki életet folytatunk.

Bambano 2017.02.14. 02:30:59

@Zsuzsi25: remek ötlet ilyeneket ajánlgatni. pl. ha belenéznél a telefonomba és megtudom, börtönbe küldelek, mivel ezt a btk 219. paragrafusa egy év börtönnel fenyegeti.

ha egy pasival rögtön így nyitsz, maradj szingli.

KukuxuBucsu 2017.02.14. 04:37:25

@HJAxel: Ez a "Sára az imént felhívott" kommented mindent visz :D Király dolog handabandázni az őszinteség jegyében! Valld be nyugodtan, hogy kicsit skizofrén vagy, néha nem léptetik elő a férfi éned, néha meg megcsalják a nőit, de ez így elég gagyi.

Bright side of life 2017.02.14. 09:12:14

@Zsuzsi25: egy élmény lehet Veled élni...

Terézágyú 2017.02.14. 09:27:19

Két példa - mindkettőben egy-egy pasi hazudott.
Eszerint a nők nem szoktak?..............

Terézágyú 2017.02.14. 09:30:42

@Bicepsz Elek77:
"Hasonlo, mint az "eppen valofelben vagyunk" dumat maganak is be beszélő no"

Ott a pont.

HJAxel 2017.02.14. 09:49:41

@Terézágyú: A felvetésed jogos. Hazudnak a nők is.
A bejegyzés írásakor nem a PC volt a szempont, hanem a konkrét történés bemutatása.
Egyébként, ha hiányzik egy hazodozós nő a történetből, akkor gondold azt, hogy a vezérigazgató nő.

pusimk 2017.02.14. 12:26:42

Huhhh... nem mondom, eléggé érdekes volt olvasni némelyik hozzászólást. Az egyik meg kifejezetten megdöbbentő volt.
.
Kezdeném az enyhébbekkel.
Azokkal, akik egy posztban felvetett témában nem veszik észre, hogy a hangsúly a történeten van, és teljesen mindegy, hogy a szereplők fiktív vagy valós személyek.
Tehát teljesen fölösleges volt nagy mellénnyel megállapítani, hogy Sára vagy László kitalált személyek.
.
Amin teljesen ledöbbentem, az Zsuzsi25 hozzászólása volt. Ettől kétszínűbb hozzáállást egy kapcsolathoz, el sem tudok képzelni.
.
Viszont Duplaxiii hozzászólásával tökéletesen egyetértek. 35 éve van egy nálam 10 évvel fiatalabb férjem. Nálunk is úgy működnek a dolgok, ahogy Duplaxiii leírta.
.
Az én történetem és véleményem.
Sokan mondták nekem, mikor megismerkedtünk a férjemmel, hogy hülye vagyok. Akkor 35 éves voltam, és özvegy. Ő meg 25 és nőtlen. Azt mondták gondoljak bele, én már vén öregasszony leszek és ő még mindig jóképű férfi lesz. Egészen biztos, hogy el fog hagyni. De akkor én úgy gondoltam, tart ameddig tart, nem számít. Miért dobjam el magamtól a boldogságot? Miért féljek már előre attól, ami vagy bekövetkezik, vagy nem?
38 éves koromban lett egy jóképű, stramm fiúnk, aki most 31 éves. Már mindketten megettük a kenyerünk javát, és a korkülönbség már egyáltalán nem látszik.
.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mielőtt megismertem a férjemet, 10 évig taxiztam. Ennyi idő alatt sok mindent láttam és hallottam. A fél várost bejártam olyan nőkkel, akik a férjüket, barátjukat keresték dühtől tajtékozva az éjszakában és fordítva. Vittem olyan férfiakat, akik megszállottan a feleségük, barátnőjük után kutattak, leskelődtek. Meséltek olyan történeteket, amikor a féltékenység ölte meg a kapcsolatot. Az imént leírt kapcsolatokban egyik fél sem volt boldog.
De láttam olyan férfiakat, és nőket, akikre ragadtak nők/férfiak és nekik mégsem kellett.
.
Az évek során rájöttem valamire. Senkit nem lehet megtartani vagy hűségre kényszeríteni. Aki maradni akar, az marad. Aki hűséges akar lenni, az hűséges lesz.
Sakkba szorítani valakit? Annak mi lenne az értelme?
.
Senkit, egyetlen embert sem az évek múlása öregít meg. Hanem a kiegyensúlyozatlanság, a boldogtalanság és a harmónia hiánya.
.
Sajnos sokan nem látják be, hogy mindenkinek joga van odébb állni, másik párt választani. Ez természetes, hogy nagyon fáj annak, aki még továbbra is szeretné megtartani azt a kapcsolatot. Ha viszont nem akarja a saját életét megkeseríteni, akkor el kell engednie azt, aki menni akar.
Egy régi mondás:
"Egy virág sem virágozhat száz napig"

Sadist 2017.02.15. 23:01:11

@Zsuzsi25: "Vegezetul pedig, ha ilyet megcsinal veled, jogod van tonkretenni az eletet, es kitalalni a felelsege elott, ha attol jobban erzed magad!"

Mekkora patkány vagy.
süti beállítások módosítása