Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Habzsolva az élet tortáját

Ezért írtam alá az olimpiarendezésről szóló aláírásgyűjtő ívet

2017. január 29. 21:22 - HJAxel

A kérdés egészen pontosan így szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?

Személy szerint én nem értek egyet vele. Ha a magam érdekeit nézem, akkor legyen olimpia; megépül végre egy normális út a reptérig, fejlődik a város, a világsajtó hetekig velünk foglalkozik, jönnek majd a külföldi barátaim és elégedetten sétálgatunk a szépen felújított városban. Itt születtem, itt élek, mehetnék sok helyre, de nem fogok, mert ennél jobb hely számomra nincs. Szóval, ha maradnék az önző, személyes érdekeknél, akkor nekem egy virtigli olimpia - pártinak kéne lennem. De azért ez mégsem ilyen egyszerű. 

Bevallom, arra gondoltam, hogy a megrendezésről szóló vitában, politikai hovatartozástól függetlenül szakmai érvek fognak ütközni. Nem így történt. Elkezdődött a szokásos, unalomba ismételt, bornírt, politikusi adok-kapok, ezért napokig nem is foglalkoztatott engem ez a téma, éltem tovább a megszokott életemet. De aztán olyan történt, amire tényleg nem gondoltam: atombombaként csapott be, az eddig is sűrűn elsütött, de mégiscsak más kontextusban használt hazaárulózás. Egy részletet sikerült elkapnom egy műsorból, ahol négy igazi magyar férfi ült az asztalnál és amikor az egyik bajuszos szót kapott, először elkezdett hebegni-habogni (köhintett is egyet), talán valahol érezte, hogy amit most mondani fog, az egy nagy hülyeség, de a profizmusa felülemelkedett és a lényege az volt annak, ami elhagyta fogai kerítését, hogy aki aláírja az olimpiai kérdőívet az hazaáruló. Nagyvonalúan balladai homályba burkolta azt, hogy az aláírásgyűjtők legfőbb érve az, hogy ez a pénz esetleg jó helyen lenne máshol is. Természetesen, csak úgy ujjgyakorlatként eszdéeszezett egyet és levezetésképpen, mintegy összefoglalva a mondandóját még elmondta, hogy ez egy romlott réteg és a lényegük az, hogy ártani, ártani. A monológ közben a kamera néha mutatta az elvbarátait, akik rezzenéstelen arccal hallgatták a főszerkesztő urat. Egyedül a fiatal kolléga mert neki ellentmondani, de őt hamar lehurrogta a bajuszos. (Mellékszál: milyen az a műsor, ahol a 40 éves ember a fiatal titán? Nincsen egy értelmes huszonéves sem, akit be lehetne tenni egy ilyen műsorba?, aki az értelmes huszonévesek dinamikájával ilyenkor odaszólna, hogy Bandi bácsi, (bazmeg) ne tessék ilyen faszságokat beszélni! Mellékszál vége.) Nos, gondoltam, a korom miatt engem lekommunistázni aligha lehet, viszont itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy hazaáruló legyek. És már indultam is aláírni. Miután megtettem, figyeltem magamat, néztem az utcán szembejövő emberek reakcióit, hátha látszik már rajtam valami. Semmi. Másnap, igazi hazaárulóként elmentem dolgozni, és mivel egyik politikai oldalhoz sem dörgölőztünk soha hozzá, ezért minket elkerültek az égből hulló milliárdok, de ennek ellenére sikerült fejlesztenünk és most felvettem (hazaárulóként) két embert. Ők örültek, hogy a családjukat lesz miből eltartani, az államapparátus meg örülhet a befolyó adónak, amiből lehet majd invesztálni az olimpiába.

Nos, az ív aláírása önmagában, számomra még nem jelent sehova sem elköteleződést, egész egyszerűen arról szól, hogy döntsünk együtt egy ilyen nagy rendezvényről. Ha valaki a társasházi lakásában rendez egy hatalmas bulit, ahova meghív ötven embert, akkor nyilván a szomszédok nem fognak örülni, sem a hangzavarnak, sem annak, hogy reggelre össze lesz hányva a lépcsőház. Ha a házigazda azzal próbál érvelni, hogy aznap este a buliban legalább 3 gyermek megfogan és mivel fogy a magyar, ez a buli nemzetstratégiailag fontos, nem biztos, hogy a reggel 4 órakor kelő szomszédot ez meg fogja hatni. Viszont a felső szomszéd, aki abban reménykedik, hogy hátha nőhöz jut, azt mondja, hogy őt nem zavarja a buli, ha őt is meghívják. Ilyen esetben, hacsak az SZMSZ másképpen nem rendelkezi, megszavazzák a lakók, hogy lehet  -  e buli. Ilyen egyszerű.

Ezt esetleg nagyban is ki lehetne próbálni.

92 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsolvaazelettortajat.blog.hu/api/trackback/id/tr8912166523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.30. 12:02:38

Én már olyat is olvastam, különös tekintettel pl az index ballib bérrettegő bloggereitől, hogy aki szerint az olimpia hasznos, az HAZAÁRULÓ.

Szóval mindenképp hazaárulónak tart valamelyik hülye valamelyik oldalon.

A kérdés, hogy pusztán ezért ignorlálod-e saját meggyőződésed.

Willkommenskultur 2017.01.30. 12:14:18

Hazugság hogy az olimpiára szánt pénz 'jó helyre menne' olimpia nélkül. Ilyen pénz ugyanis olimpia nélkül nem lesz, a NOB-tól jön egy csomó pénz a városnak, ha győz a pályázat.

Másrészt tökéletesen mind1 hogy a nem olimpiára szánt pénz mire menne, ugyan úgy azt mondaná a libsajtó hogy miért nem másra megy....ahogy látjuk ezt a Várprojekttel, a Ligettel, a szuperkórházzal, a stadionokkal, a kisvasutakkal kapcsolatban ugyanúgy.

Nade egyébként mind1, hiszen nem itthon fog eldőlni az olimpia, hanem a NOBnál, és a budapesti rendezés nem valószínü. A libbant hiszti ehhez nem fog hozzátenni, hisz kizárt hogy érvényes legyen a népszavazás, ha egyáltalán kiírják.

conchita wurst 2017.01.30. 12:27:01

napicsart.blog.hu/2017/01/29/tudod_mikor_fizettel_legtobbet_tojasert_emlekszel_mennyibe_kerult

Tojásinfláció ORBÁN 2010-16 = +15,6% (32-37 ft)

Tojásinfláció GYURCSÁNY 2005-10 = +60% (20-32 ft)

Köszönjük a szocialista szabaddemokrata szakértőknek! A piac majd megoldja, az állam rossz gazda!

erol 2017.01.30. 12:29:15

@Ballib cenzúrázók réme 22: Hazaáruló csak az lehet akit a fidesz vagy egy fidesz szavazó annak nevez. Pont.
Kellenének még fideszes különítmények, akik járják az utcákat és akire rámutatnak, hogy hazaáruló, azt lehetne vinni átnevelőtáborba. De szép is lenne.

Szelid sunmalac 2017.01.30. 12:43:09

@Ballib cenzúrázók réme 22: @Willkommenskultur: @conchita wurst: Vazze...az osszes kibaszott blogot elaraztajtok a faszsgaitokkal? Eskuszom mast nem is latni sehol csak titeket faszom trollokat. Batyu takarodj mar anyadba.

conchita wurst 2017.01.30. 13:36:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az euró árfolyamnak mi köze a tojás árához?

conchita wurst 2017.01.30. 13:36:47

napicsart.blog.hu/2017/01/29/tudod_mikor_fizettel_legtobbet_tojasert_emlekszel_mennyibe_kerult

Tojásinfláció ORBÁN 2010-16 = +15,6% (32-37 ft)

Tojásinfláció GYURCSÁNY 2005-10 = +60% (20-32 ft)

Köszönjük a szocialista szabaddemokrata szakértőknek! A piac majd megoldja, az állam rossz gazda!

pamut 2017.01.30. 13:43:46

@conchita wurst:
juj de primitív, már tojás-szinten tolod a propagandát? :DDD
bezzeg a manyup 3 billió magyar forintja, na az nem hiányzik neked ugye, de a tojás az tragédia!! :D

pamut 2017.01.30. 13:44:55

Egy újabb hír amit az Orbán-média cenzúráz:

"Volt külügyi tanácsadó: az amerikaiak nem akarnak egy Orbánisztánhoz hasonló helyen élni"

hvg.hu/vilag/20170130_Bush_egykori_tanacsadoja_Trum_Orbanisztan

Netuddki. 2017.01.30. 13:48:50

Nem ártana kimoderálni a kis fideszes fütyiket...

pamut 2017.01.30. 13:49:33

Még egy újabb hír amit az Orbán-média cenzúráz, és amiből kiderül hogy hazudik az orbánmaffia a saját híveinek:

www.portfolio.hu/gazdasag/nem_hiszed_el_mennyire_artanak_nekunk_az_orosz_szankciok.12.243200.html

"A héten több illetékes politikusunk is nyilatkozott arról, hogy az Oroszország elleni szankciók milyen súlyos károkat okoznak Magyarországnak. Úgy tűnik azonban, hogy a veszteségeket finoman szólva is eltúlozták. Számításaink szerint az exportban elszenvedett veszteséget a külgazdasági minisztérium durván túlbecsülte, és teljesen indokolatlanul teljes egészében a szankciókhoz kötötte, miközben a nagy részének ahhoz semmi köze sem volt."

erol 2017.01.30. 13:55:19

@conchita wurst: Ennyire futotta? Tojásinfláció? Na most aztán nem lennék a mocskos komcsik helyében! :)

conchita wurst 2017.01.30. 13:55:28

Elegem van abból, hogy a Liberális elqrda még a tojásinflációval is nyomorította a magyarokat!

És még ők beszélnek lopásról, miközben a tojásinfláció legfeljebb az alaszkai aranyláz idején ért el ilyen értékeket!

Idén januártól még a tojás ÁFÁja is 22%-ot csökken, úgyhogy még olcsóbb lesz! És vele minden tojást tartalmazó készítményé is!

Pl. tojásrántotta, tükörtojás, bundás kenyér, tojáslikőr, stb., ezek a kedvenceim! Nem kell nekem liberális demokrácia, haha ha.

Netuddki. 2017.01.30. 13:56:19

@conchita wurst: Qrva anyád kíváncsi a baromságaidra!

conchita wurst 2017.01.30. 13:56:33

@erol: Hát ők sem lennének a maguk helyében, kezdődik a miniszterelnöki casting!

múúúhahahahaha

erol 2017.01.30. 13:57:40

@conchita wurst: "Az euró árfolyamnak mi köze a tojás árához?"
És a tojásnak mi köze a poszthoz?

erol 2017.01.30. 14:01:05

@conchita wurst: Gyurcsány idejében a tojás is olcsóbb volt, ez aztán a nagy leleplezés!

conchita wurst 2017.01.30. 14:07:30

@erol: 'És a tojásnak mi köze a poszthoz?'

Ez a poszt az élet tortájának a habzsolásáról szól!

És minden tortában van TOJÁS! Te viccelsz velem?

Soha többet liberális elqrókat, akik ránk szabadították a tojásinflációt is!

LondoniTódi · http://greenwichlakas.blog.hu 2017.01.30. 14:15:16

Magyarázza már meg valamelyik nagyfejes, hogy egy közigazgatási intézmény által feltett kérdésre válaszolni hogy lehet hazaárulás? Azt sem tudják miről ugatnak.

erol 2017.01.30. 14:19:12

@conchita wurst: Látom nagyon felizgatott ez a tojás téma.

pamut 2017.01.30. 14:21:21

lol, mekkora lúzer ez a blogger is, hogy hagyja szétverni a posztját minden idők legátlátszóbb tojás-trollkodásával :D

vackor1 2017.01.30. 14:31:10

@conchita wurst:
Én nem iióázlak le, megtetted már számtalanszor saját magad - amúgy rögtön a nick választásoddal is , a kommentjeidnek nevezett marhaságaidról nem is beszélve - , plusz a normális emberektől naponta megkapod ezerszer is, most csak egyre válaszolj - vagy tudod, mit, inkább ne is tedd, nem vagyok kíváncsi az agyatlan baromságodra .
Hiszen mit is várjunk attól az agyhalottól , akinek az sem tűnik fel, hogy a szidott Gyurcsány idejében jóval olcsóbb volt a tojás , mint az imádott elnökvezíristenkirálycsászártábornoka - a.k.a. orbán - idején és ezt még saját maga közszemlére is teszi...

HJAxel 2017.01.30. 14:37:52

@vackor1: Remélem nem veszed zokon, hogy erre már nem tud válaszolni.

HJAxel 2017.01.30. 14:40:34

@pamut: Te hívhatod lúzerségnek is, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy dolgozom és emellett nincs időm itt felügyelni.

dr kíváncsivagyok 2017.01.30. 14:41:39

@Willkommenskultur:
"Hazugság hogy az olimpiára szánt pénz 'jó helyre menne' olimpia nélkül. Ilyen pénz ugyanis olimpia nélkül nem lesz, "
Aztán miért nem lesz ?
Csak úgy,...a' la natur is ellopják ?

HJAxel 2017.01.30. 14:43:10

@Ballib cenzúrázók réme 22: Elküldöd a linkjét az oldalnak, ahol olvastad? Kösz.

vackor1 2017.01.30. 14:45:51

@HJAxel: Pillanatig sincs kétségem, hogy legalább az egyik "remek képességű" nick azért fog valami okosat írni erre is...

pamut 2017.01.30. 14:46:56

@HJAxel: Hát kommentelni látom van időd, egy kommentet-kommentelőt kimoderálni meg egy klikk lenne. Sőt, a másik híres trollt még eteted is... amúgy ha nincs időd, vezess be előmoderációs rendszert, akkor nem tudják szétverni a blogodat. Persze a tiéd, ha neked így jó....

Willkommenskultur 2017.01.30. 14:49:20

@dr kíváncsivagyok: Igy van.

Bármilyen kiemelt közprogram volt eddig ami nem olimpia, a libbal sajtó szerint azt ellopták. Bármi lesz olimpia helyett, azt is ellopják, úgyhogy nem ez az igazi oka, hogy a libbalosok most már nem akarnak olimpiát.

Közben ugyanis rájöttek, hogy 2024ig sem kerülnek kormányra, így Orbán a saját sikereként ünnepelhetné a dolgot.

Mondjuk én sem vk egy feltétlen olimpia-párti, de fogadok hogy az autópálya szélesítések, hidak, M0-ás befejezése olimpia nélkül sok évet fog csúszni, és ezeknek azért tudnék örülni.

pamut 2017.01.30. 14:50:40

Ami meg az olimpiát illeti, vagy butaságnak, vagy kegyetlenségnek tartom hogy amíg ilyen állapotban van a magyar oktatás és egészségügy, addig valaki olimpiára akarja szórni a pénzünket. Minden olimpia-pártinak javaslom látogasson el egy magyar kórházba, vagy csak kérdezze meg anyját/nagybátyját hány hónapra kapott időpontot egy sima vizsgálatra, vagy keresse meg azon ismerőseit akik már feladták hogy a magyar egészségügy meggyógyítja őket és inkább magánorvoskhoz járnak, stb.
Akinek meg a saját anyja egészsége sem olyan fontos mint hogy X év múlva két hétig jól érezhesse magát az amúgy akkor majd összeomló budapesti közlekedés miatti órákig tartó dugókban, annak úgyis mindegy.

pamut 2017.01.30. 14:52:28

@HJAxel: az előző kommented... ma reggelig a Holdon éltél ha nem tudod hogy ő a legnagyobb troll a neten.

konrada 2017.01.30. 15:07:20

...a francnak kell ilyen sz.rokat nézni a blogolónak...

...aztán csodálkozik, hogy nem lehet saját véleménye, mert mindig akad olyan hülye, aki miatt el kellene határolódni attól...

chrisred 2017.01.30. 15:27:03

Szerintem az áll közel a hazaáruláshoz, ha a Magyarország egyetlen nemzetközi repülőtere és fővárosa közti normális forgalom lehetőségét kizárólag egy nemzetközi sportszervezet rendezvényszervezési döntésétől teszik függővé.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.30. 16:00:40

@pamut:

", vagy butaságnak, vagy kegyetlenségnek tartom"

Írtál te már hazaárulást is, nem is egyszer ebben a témában, mit szerénykedsz itt ?

Ja hogy itt arról szól a fáma, hogy szegény bloggert egy Olimpia párti hazaárulózta le, nem pedig egy Olimpia ellenes jól ismert ballib bérrettegő ?
Ezért finomkodsz ?

2017.01.30. 16:04:04

Tényleg minden nap előbújik egy kretén a index pincéjéből ?

morph on deer 2017.01.30. 16:10:29

@vackor1:
"... az imádott elnökvezíristenkirálycsászártábornoka - a.k.a. orbán ... "

Kifelejtetted, hogy 'divatdiktátor' is!
És nem csupán azért, mert manapság divat diktátornak lenni..!

Lehet gyönyörködni:
index.hu/belfold/2017/01/30/orban_botka_szeged_sajtotajekoztato/

Különösen tetszik, ahogy zsebredugott kézzel, és előrelátó módon egy hurokkal a nyakában igyekszik előre...miután 'elegánsan' kezet fog..!

De legalább a kézcsók elmaradt.
Na nem baj, majd csütörtökön bepótolja..!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.01.30. 16:10:38

@Willkommenskultur: "Másrészt tökéletesen mind1 hogy a nem olimpiára szánt pénz mire menne, ugyan úgy azt mondaná a libsajtó hogy miért nem másra megy"

Mégis mit érdekel téged, hogy mint mond a "libsajtó" (de jó, ezt még nem hallottam). A libsajtó mértékadó számodra, vagy miért érv nálad bármire, hogy mit mondanak? Előre rettegsz? Amúgy anno 2010 előtt a Magyar Nemzet, vagy a Hír TV hány szoci intézkedést méltatott ellenzékből? Miért lenne ma másképp?

Egyébként pedig tudhatnátok: mindenki hazaáruló, aki nem az orbánviktor. :-)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.30. 16:12:47

@conchita wurst: És legmagasabb ára a tojásnak Orbán alatt volt. 42 forint.

gyurmicsek 2017.01.30. 16:18:52

Mi lenne, ha valaki leírná egyszer miért jó az olimpia? Bevételek, kiadások?

pamut 2017.01.30. 16:20:38

@Ballib cenzúrázók réme 22: Speciel nem írtam, de aki képes felmérni milyen károkat okoz és ennek ellenére támogatja hogy rosszabb legyen az országnak, az igen hazaáruló. De te ne szerénykedj, te alapból a legnagyobb hazaáruló vagy, nap rutin nálad a hazaárulás bármikor bármilyen ügyben.

Itt a gazdád újabb hazudozása, heves hisztériával, ballibezéssel-sorozással terelj róla ahogy teszed mindig:

index.hu/gazdasag/2017/01/30/felrebeszel_az_orosz_szankciokrol_a_kulugy/

2017.01.30. 16:28:26

@gyurmicsek:

Le van írva ezerszer, hogy nem jó és miért nem.
Nemzetközi példák ezt szépen alátámasztják.
Vizes VB tökéletes pilot prjektje ennek.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.30. 16:29:22

@pamut:

Ez már játék a szavakkal.

Vannak akik szerint több hasznot hoz az Olimpia, mint amennyi kárt okoz. Ők a támogatók,
És vannak akik szerint nem, ők az ellenzői.

Te a támogatókat hazaárulozód rendszeresen.
Mert épp olyan hülye és elkötelezett vagy, mint a cikkben szereplő ürge, csak ellenkező előjellel.

----

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.30. 16:31:52

@MikeBoy:

Gondolom arra célzol, hogy a kormány túl fog költekezni 2024-ben.

Szerinted se nyernek addig itt soha a ballibek ?

Vagy a ballibektől félted a megvalósítás költségeinek a túlburjánzását ?

Vagy mindenki lop ?

morph on deer 2017.01.30. 16:32:17

Értelmes embernek nyilván nem hiányzik az az országos méretű felfordulás, ami a legjobb esetben sem lesz még nullszaldós sem - már ami a gazdaságosságot illeti, viszont qrva nagy reklámot jelent(het).

Annyiért.

Viszont Viktornak lesz új hátizsákja, ami nem utolsó szempont!

Most már csak az nem világos, hogy miért zavarja az értelmileg visszafideszesedett humanoidokat, hogy erről mégiscsak lehet valamilyen szinten véleményt mondani?
Áradjatok népszavazni, szegénykéim, és bizonyítsátok, hogy a ti akaratotok dominál!

Ha lenne bennetek egy csipetnyi kurázsi, akkor beállnátok aláírást gyűjteni, hogy be tudjátok bizonyítani a nagamfajta szkeptikusnak is, hogy igenis, kell az olimpia!

Miért nem ezt teszitek, ahelyett, hogy anyáztok meg hazaárulóztok?

Lehetne győzni, mint a sportban - ha tudnátok, hogy az mit is jelent!
Gyáva bagázs vagytok, akik félnek a megmérettetéstől, pedig itt lenne a lehetőség bizonyítani!

Nem meritek megpróbálni?

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.30. 16:33:34

@MikeBoy:

Egyébként meg ott van a LIget projekt.

Kerek-perec le van írva, a tervben is szerpel, hogy a zöld felület több lesz, a jelenleg használaton kívüli romhalmazokat felújjítják, és funkcióval látják el.

Szerinted egy bérrettegő ballibet meghatnak ezek a tények ?

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.30. 16:36:01

@morph on deer:

Pénzkidobás a szavazás.

De nyugi haver !
Ha majd szavazni kell, akkor megyek, számíthatsz rám !

Nem vagyok én Gyurcsány, vagy agyatlan ballib hogy az otthon maradűst propagáljam kívánt célként ! :DDD

pamut 2017.01.30. 16:40:02

@Ballib cenzúrázók réme 22:
:DDD
hű de be van szarva gazdád a népszavazástól ha ilyen turbó fokozatra kapcsolt téged a blog-rombolásban :DDDD

"elfelejtettél" válaszolni a gazdáid újabb hazudozás-rohamára:

www.portfolio.hu/gazdasag/nem_hiszed_el_mennyire_artanak_nekunk_az_orosz_szankciok.12.243200.html

"A héten több illetékes politikusunk is nyilatkozott arról, hogy az Oroszország elleni szankciók milyen súlyos károkat okoznak Magyarországnak. Úgy tűnik azonban, hogy a veszteségeket finoman szólva is eltúlozták. Számításaink szerint az exportban elszenvedett veszteséget a külgazdasági minisztérium durván túlbecsülte, és teljesen indokolatlanul teljes egészében a szankciókhoz kötötte, miközben a nagy részének ahhoz semmi köze sem volt."

felső határ nincs 2017.01.30. 16:43:15

Nagyon bulis lenne az olimpia, nekem tetszene, az meg még jobban ha az M0 végre be lenne fejezve.

Úgyhogy rám számíthattok, én aláírom akármikor hogy legyen olimpia.

Mondjuk úgyse lesz érvényes, mert ahhoz kéne ugye vagy 700ezer szavazó a népszavazáson, és eddig 70ezer aláírás jött össze a 40 ballib párt összes gyüjtögetéséből, a szélsőbalos lapok szerint, tehát abból vagy a fele lehet hogy érvényes aláírás.

Szóval, bár valszeg sajna Párisz fog nyerni, nagy buláj lenne, nekem kell.

morph on deer 2017.01.30. 16:46:00

@Ballib cenzúrázók réme 22:
"Pénzkidobás a szavazás."

Nem mondod..!
- És hogy jöttél rá?
:))

pamut 2017.01.30. 16:51:30

@gyurmicsek:

Szia!

Az olimpiának politikai céljai vannak, alapvetően parasztvakítás: azt akarják hogy ezzel foglalkozz amíg ők lopnak. Tudod: cirkuszt és kenyeret a népnek, ez lenne a cirkusz.

Hogy Orbánék számára milyen fontos a hamis látszat, bizonyítja hogy még fizetett tapsolókat is alkalmaznak (a fizetett netes trollok mellett):

444.hu/2017/01/26/fizetett-tapsolokat-ultettek-a-budapesti-olimpiat-tamogato-konferenciara

"Fizetett tapsolókat ültettek a budapesti olimpiát támogató konferenciára"

Az olimpia nagy és gazdag országok luxusa, rongyrázása, sznobizmusa, garantáltan veszteséges. Amikor olyan országok jelentkeznek mint az USA vagy Franciaország vagy Japán, stb., akkor azoknak az országoknak a GDP-jéhez képest minimális arányú az olimpia költségvetése (1%, vagy még kevesebb), tehát ha az elszáll a költségvetés - ami garantált, pláne nálunk , az akkor sem rengeti meg az országot. Nem úgy mint nálunk, ahol a GDP több mint 10%-ába kerülne az olimpia.

Jellemző egyébként, hogy az idén nyári vizes VB költségvetése már most négyszeresen (igen jól látod: már 400%) szállt el, pedig csak a nyáron lesz a VB, szóval kész tragédia.

Itt egy hosszabb leírás hogy szokott kurva nagy veszteségbe futni minden olimpia, a pár kivétel is csak a nagyon kreatív könyvelésnek köszö9nhetpen lett "kihozva" nem veszteségesnek:
tldr.444.hu/2016/06/03/harom-varosnak-erhette-meg-olimpiat-rendezni-az-elmult-120-evben-es-nem-valoszinu-hogy-budapest-lesz-a-negyedik

Ha érdekel hogy stadionra kell ebben az országban pénzt költeni, vagy egészségügyre, kérdezd meg a kórházban járt ismerőseidet, főleg az idősebbeket, hogy szerintük milyen a magyar egészségügy színvonala. Vagy olvasd el a jelentéseket, hogy zuhan a magyar közoktatás minősége, egy életre elcseszve a benne tanuló magyar gyerekek esélyeit a boldogulásra.

felső határ nincs 2017.01.30. 16:56:09

@pamut: Párizsban meg LAben is azért akarnak MEGINT olimpiát rendezni, mert veszteséges? Logikus.

pamut 2017.01.30. 17:00:24

@felső határ nincs:
Ezt írtam volna? Vagy pont az ellenkezőjét?

Hát milyen szar troll vagy te hogy ilyen átlátszóan forgatod ki a szavaimat?

felső határ nincs 2017.01.30. 17:07:06

@pamut: Az ismételt olimpiarendezás nyereséges, csak az első olimpia rendezés veszteséges, vagy LA vagy Párizs a hülye?

pamut 2017.01.30. 17:10:34

@felső határ nincs: Esetleg olvasd el a kommentet. Ja, hogy az nem is érdekel, csak trollkodsz....

felső határ nincs 2017.01.30. 17:23:03

@pamut: Ha gazdag város rendez akkor nyereséges, ha szegény város akkor veszteséges? Még mindig nem értem.

Stenonis 2017.01.30. 17:32:30

@Willkommenskultur:
A NOB csak a rendezéssel felmerülő költségek (főleg bérköltség) egy részét állja.
Viszont semmi pénzt nem ad sportlétesítmények építésére vagy a város infrastruktúrájának fejlesztésére.

paprika. 2017.01.30. 17:55:31

en tamogatom az olmipiat
persze cask ha it lesz ED-ben

egy csomo vendeg uj allasok
meg lenyomjak az arakat
olcsobb lesz legalab a joghurt

majd tobbet melozhatunk kellyvel
itt a kuton lesz jatt is
tobb turista tobb jatt
legalabb hamarabb kifizetem a mortgage

de nem a penz szamit
mi szeretjuk egymast ez a legfontosabb
es megse londonban melozunk mint a vendegmunkasok
eso baratsagtalan nyuzsges tizen egy szobaban
ez elet?

en jol megvgyok az uj hazamban + 2 kocsi
6pack joghurt 99 cent a sainsburyben
walmartban neha olcsobb
kelly szeret en is ot
akkor mire izgulnek?

szepipiktor 2017.01.30. 18:01:18

Elolvastam az írást és kicsit elkeseredtem.
A levél írója láthatóan nincs is tisztában az adott problémával.
Sokszor, sok helyen megejegyeztem: az aláírás gyűjtés nem arról szól, hogy legyen-e olimpia, hanem arról, hogy legyen-e róla népszavazás.
Hogy az emberek szavzhassanak arról, Budapest visszavonja-e a nevezést vagy sem.
Itt most szó sincs semmiféle pénzről meg jövőről, hiszen az ívet az is aláírhatja, aki támogatja a népszavazást, de ott a támogatás mellett (azaz ne vonjuk vissza) voksol.
És innentől kettéválik a dolog:
- az első, hogy a kezdeményezés bevalottan politika alapú, azaz nem az olimpia a lényeg az ifjú pártocskának, hanem hogy az ismertséget megszerezzés és bejussanak a parlametbe, Ezt ŐK NYILATKOZTÁK!
Innentől nincs mit beszélni, az embereknek joguk van emlékezni, például az lmp indulására... Most baj, ha az ember visszaemlékszik és ma már nem veszi be mégegyszer a dolgot?
- a másik szám pedig a média szerepe, azé a médiáé, akik vezényszóra trumpoznak, vezényszóra írják ugyanazt minden történetről. Most is ez megy, a média fordítja egymás ellen az embereket, hiszen csak a hazugságot propagálák - ez pontosan egybevág a levélíró minden szavával. A médiának (a bloggertábor része ennek, hiszen a bloggerek nem függetlenek, a független blogegreket nem igazán látjuk a címlapokon. Anno a totaw is blogger lett, ha peresíthető dolgokat akart leírni.) pedig ismét friss húz a dolog. Lehet kavarni a szart, pörög a számláló, folyik a bevétel.
Én alá akartam írni - lényegtelen az, hogy majd mit ikszelnék -, mert nálam alap, hogy társadalmi kérdésekben a társadalom egésze is megszólalhasson. És a társadalom majd dönt. Ugye a demokrácia lényege az, hogy az 50% + 1 fő is a többség és a másik oldalnak ezt el kell fogadnia.
Ha nem játható az az út, hogy egy kisebbség gyakorlja a korlátlan hatalmat a nép felett, akkor az nem csak orbánékra igaz, hanem az itt lázító bloggerközösség mögött található másik kisebbségre is. Semelyik oldal nem lehet kirekesztő, még ha minősített többsége van is.
---
A levél további részei meg egyszerűen sértőek! Egyáltalánhonna veszi azt az ostobaságot a levélíró, hogy egy 40 éves ember öref, már nem jó a hatalomban? Pont az a baj, hogy vagy nyugger alkoholisták vannak benne vagy mindeféle élettapasztalattal nem rendelkező fiatalok.
Egy ország irányítás nem a Petőfi-szabadságharc. Egy huszonével már eleve nem fogja a többséget képviselni, mert ő a saját életét indítja be, így minden döntése ennek elősegítését fogja erdeményezni. Vagy a levéíró elhiszi, hogy egy "pályakezdő" huszonéves aktivista majd a 40 éves többgyerekeseknek fog kedvezni és ő nem is akar lakást, egzisztenciát? Ugyan már!
Régi agymenésem: Diploma majd 10 év meló a civil szekktorban. Ezt követően elkezdhet valaki politizálni.
Vezetőnek meg legalább annyi vagyon, ami csökkenti az orbáni pénzszivattyú beindításának esélyét. A csúti és népizenekara pontosan fiatalon, ide nekem az oroszlánt stílusban, mindenféle gyakorlat nélkül ült be a parlamentbe. És látjuk mi lett az eredménye.
Szóval én tudom mennyi ostoba voltam fiatalon. Nem szeretnlm ha ugyanilyen tapasztalatlan senkik irányítanák az országot.

Janossz 2017.01.30. 18:14:29

@morph on deer: "Ha lenne bennetek egy csipetnyi kurázsi, akkor beállnátok aláírást gyűjteni, hogy be tudjátok bizonyítani a nagamfajta szkeptikusnak is, hogy igenis, kell az olimpia!"
Tőlük ennyi telik. Meg egy provokátor, aki 44 kilós egyetemistalányokat halálmegvető bátorsággal terrorizál, szétrúgva kis pultjuk. A Nemzeti Együttműködés nevében.

Janossz 2017.01.30. 18:19:36

@felső határ nincs: A hülye az, aki Budapest lehetőségeit, kapacitását Párizshoz és La-hez méri. DE nagyon.

felső határ nincs 2017.01.30. 18:24:02

@Janossz: Ha gazdag város rendez akkor nyereséges, ha szegény város akkor veszteséges? Még mindig nem értem.

HabonyArpad 2017.01.30. 18:28:19

"Ezért írtam alá az olimpia­rendezésről szóló aláírásgyűjtő ívet"

A libbantak pusztan pitianer bosszu miatt irjak ala . Leszavaztuk oket, nem kerunk beloluk, es most ott probalnak artani az orszagnak ahol tudnak. Ennyi, nincs mas oka az Olimpia ellenessegnek.

HJAxel 2017.01.30. 18:35:24

@szepipiktor: Elolvastam a reakciódat és eléggé elkeseredtem. A második mondatodban már belém rúgsz, hogy aztán a harmadik mondatoddal hülyét csinálj magadból. Kérlek, olvasd el a dolgozatomat még egyszer és akkor talán megérted, hogy pont arról írok, hogy ez az aláírás nem az olimpia ellen szól, hanem azért, hogy legyen róla népszavazás. Engedd meg, hogy saját magamat idézzem: "Nos, az ív aláírása önmagában, számomra még nem jelent sehova sem elköteleződést, egész egyszerűen arról szól, hogy döntsünk együtt egy ilyen nagy rendezvényről."

Menjünk tovább! Hol írtam azt, hogy a 40 éves ember öreg? És azt meg végképpen hol, hogy öreg a hatalomba??? Miről beszélsz? Ismét sértegetsz, de megint hülyét csinálsz magadból. Én egy tv műsorról írtam, ahol a "fiatal" megmondóember a 40 éves. Sehol nem írtam politikusról.

Ezt írod: "Vagy a levéíró elhiszi, hogy egy "pályakezdő" huszonéves aktivista majd a 40 éves többgyerekeseknek fog kedvezni és ő nem is akar lakást, egzisztenciát? Ugyan már!
Régi agymenésem: Diploma majd 10 év meló a civil szekktorban. Ezt követően elkezdhet valaki politizálni."

Ezt miért írtad? Biztos, hogy ide szántad? Nekem?
Ígérd meg, ha legközelebb billentyűzetet ragadsz és írsz nekem, előtte meggyőződsz arról, hogy érted a leírt szöveget. Köszönöm! Jó egészséget!

gtri 2017.01.30. 18:37:59

A vizes VB költségeinek alakulása:

2015 március: 23 milliárd forint
2017 január: 90 milliárd forint

Tegye fel a kezét aki megdícsérné azt a vállakozót aki négyszeresen áron fejezné be a lakása építését vagy felújítását. :)

Az 2024-es olimpia tervezett költségvetése: 774 milliárd forint (ebben nincsenek benne az "olimpia nélkül is meg kellene csinálni" beruházások) ami még vagy 2000-3000-4000 milliárd forint lenne.

Lehet tippelni, hogy mennyi lenne a végső számla...a vizes VB "referenciaprojekt" tükrében.

erol 2017.01.30. 18:42:04

@felső határ nincs: A gazdagnak is veszteséges, csak ő leszarja mert megteheti. Vili?

felső határ nincs 2017.01.30. 18:43:14

@erol: Tehát Párizs és LA veszteni akar az Olimpián, azért pályázik? Csak mert már mind2 város rendezett.

Janossz 2017.01.30. 18:44:51

@felső határ nincs: Igen. Szinte úgy, ahogy mondod!
Gazdag városnak vannak komoly, alkalmas sportlétesítményei, van komoly közlekedési, szálloda-kapacitása. és van PÉNZE.
Egy 10+ milliós város észre sem vesz pár százezer látogatót, megoldja. Budapest ma még a saját és agglomerációs népesség sem képes európai módon ellátni. 3-as metró, ismerős?

2017.01.30. 18:50:18

ó b+, 300 Ft-os vizitdíjról lehetett szavazni, de egy olyan beruházásról, amelyik mindegyikünknek jó pár 100 ezrekbe kerül, arról nem? takarodjanak a fenyőbe, akik a szavazás ktg-vel indokolják, h ne legyen népszavazás!
Olimpia nélkül is megépíthető pl. a reptéri út, meg néhány infrastruktúra, ezzel csak kóbor apácákat lehet megvezetni.

felső határ nincs 2017.01.30. 18:52:49

@Janossz: Erre való a NOB, hogy a pályázat alapján eldöntse melyik városnak mije a komoly.

Európai módon? Párizsban sokkal szarabb volt 10 éve közlekedni, mint Bp-en. Te milyen európai módról beszélsz?

Janossz 2017.01.30. 18:59:20

@felső határ nincs: Te vagy Európában nem jártál soha (mármint abban a halódó, agonizálóban, arra Nyugaton), vagy Budapesten.
Ismétlem: M 3. Vagy Kőbánya-Kispest, ha odáig eljutottál valaha. Moszkvából kommentelsz?

2017.01.30. 19:07:59

"Itt születtem, itt élek, mehetnék sok helyre, de nem fogok, mert ennél jobb hely számomra nincs."

Szóval, te sem jártál még külföldön...

felső határ nincs 2017.01.30. 19:10:57

@Janossz: Mondom, Párizs egy kaotikus közlekedésü, pestnél némileg koszosabb város. LA - ben nem jártam.

2017.01.30. 19:13:43

@HJAxel: Az idézett mondatból.

HJAxel 2017.01.30. 19:18:33

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Kifejtenéd bővebben, hogy az idézett mondat, szerinted, miért jelenti azt, hogy én még nem jártam külföldön?

Janossz 2017.01.30. 19:35:08

@felső határ nincs: Minden város kaotikus közlekedésű, ahol külföldiül írják ki a megállókat-információkat...
Ez nem érv. És minden külváros koszos, tudjuk.
Kelenföld PU, ismerős? Ott se voltál még?

pamut 2017.01.30. 19:53:31

@felső határ nincs:

Látom nem nyugszol, amíg direkt hülye, dedós kérdésekkel szét nem vered a posztot.
Nincs a világon egy politikus sem aki azzal hirdetné az olimpiát hogy veszteséges lesz, ellenkezőleg: nyereségesnek hazudják, mert saját politikai (és anyagi) hasznuk fűződik hozzá. Most kellett megtudnod hogy a politikusok hazudnak? Miért játszod a hülyét?

Janossz 2017.01.30. 19:59:58

@pamut: Ez szerintem egy robot. Most van teszt-üzemmódja. Kicsit még csiszolni kell a mesterséges intelligencián...Meg túl sokat ismétli magát. De előbb-utóbb csodafegyver lesz, meglásd!

pamut 2017.01.30. 20:16:12

@Janossz:
Igen, valahogy így. Bár tulajdonképpen csiszolni sem kell, ismétléssel, direkt hülye, láthatóan erőltetett álkérdésekkel is szét lehet verni egy blogot, a romboláshoz nem kell gógyi.

SJobs 2017.01.30. 20:31:51

Tehát minden napra jut most egy olimpia-ellenes poszt. Aztán még 'bérbloggerezitek'/'bérkommentelőzitek' azokat akik nem értenek veletek egyet.

2017.01.30. 20:38:46

@SJobs: Elég régóta olvasgatok errefele, hogy emlékezzek rá "melyik oldalról" is jött a "bérrettegők" kifejezés. Gondolom vannak még páran rajtam kívül szerintem ne erőltesd :)

metax 2017.01.30. 20:59:28

@SJobs: Aztán még 'bérbloggerezitek'/'bérkommentelőzitek' azokat akik nem értenek veletek egyet."

Csak nem a politikai korrektséget hiányolod, cuncimókus?

medium size devil 2017.01.30. 23:16:59

@felső határ nincs: Parizsi tomegkozlekedes rendben van, dugulj mar el ezzel a baromsaggal.

Weißkopf 2017.01.30. 23:23:09

Nekem az tetszik a pártolók érvei közül, hogy "a budapesti olimpiával az egész ország nyer(ne)". Ugyan mit nyerne vele Jászkarafaszajenő vagy Nagyalsófelső?

Weißkopf 2017.01.30. 23:28:36

@Weißkopf: Nyerni kizárólag a felcsúti klán (Mészáros & Orbán Kft., Garancsi, Tiborcz és társaik) nyerne, mivel minden olimpiával kapcsolatos munkát (persze szigorúan közbeszerezve, vagy a kiemelt fontosságra tekintettel ezt mellőzve) ők nyernének. Ahogy ez már közel 7 éve folyik nálunk.
süti beállítások módosítása