Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Habzsolva az élet tortáját

Rokonok... Az utolsó fejezet

2016. december 27. 09:42 - HJAxel

Mikor az orvos benyitott a főügyész szobájába, Kopjáss már halott volt. Egyetlen feljövéssel végzett magával. Makróczy revolvere az élettelen test mellett hevert. Az asztalon feküdtek szerteszéjjel a sertéstenyésztő papírjai.

A polgármester titkára közben megérkezett Linához a kiutalt ötszáz pengővel és a Kardics bácsi által megtoldott százzal. Lina a hír hallatán teljesen összeomlott. Pistukám, lelkem, angyalom, miért tetted ezt magaddal? - mondta arcát a kezébe temetve. Mért kellett neked belefolyni ezeknek az ügyeibe? Mért nem volt elég neked a kultúrtanácsnoki állás? Hagytad volna a főügyészséget arra a jeles firma Makróczyra, élhettünk volna boldogan a mi kis házunkban. Mért akartál te azonnal Hübele Balázs módján rendet tenni? Kati néni a gyerekekkel bement a szobájukba, hogy ne hallják anyjuk keserves sírását.

Hogy történt, mesélje el! - kérte Lina a titkárt. Nagyságos asszonyom, nem tudom bizonyosan, csak azt, hogy Berci bácsi szenével gond volt és a polgármester ezt szóvá tette a fűügyész úrnál, aki erre kiment a szobából és kisvártatva Péterfy dr. rohant be fejvesztve, hogy a főügyész úr meglőtte magát.

Aha, szóval Berci bácsi, mondta magában Lina. A tekintete megváltozott és István szavai jártak a fejében: Olyan ez az élet, mint valami dzsungel. Vadak élnek benne, s marcangolják egymást és felfalják, akit lehet.

Beszólt a szobába Kati néninek, hogy vigyázzon a gyerekekre, mindjárt jön. Felment a padlásra, kinyitott egy kis ládikát, amelyben a kacatok alatt egy pisztoly volt elrejtve. Betette a kabátja belső zsebébe és elindult a városba. A titkár mondta neki, hogy Berci bácsi az esti vonattal érkezett a városba, mit sem sejtve, hogy a polgármester tudja, hogy a szenet nem Kalácsbányából, hanem Salgótarjánból szállíttatta. Lina önkívületben lépett be a hivatalba, a folyosón, a polgármester szobája előtt állt Berci bácsi, aki a nő feldúltságát észrevéve sejtette, hogy valami nagy baj van. Lina két méterről lőtte szíven az öregembert, aki  azonnal meghalt. A nő ott állt, kezében a pisztollyal, a hivatali dolgozók a folyosóra rohantak a lövés hallatára. Lina felnézett, tekintete üres volt, Pistukám, mondta alig hallhatóan, majd maga ellen fordította a fegyvert és meghúzta a ravaszt.

A polgármestert és Kardics bácsit Szentkálnayék vacsoráján érte el a hír. Ez rettenetes, mondta Kardics bácsi. Holnap gyere be hozzám, kérlek alássan, beszéljünk az új főügyész személyéről, tette hozzá a polgármester. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsolvaazelettortajat.blog.hu/api/trackback/id/tr9012074715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása