Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Habzsolva az élet tortáját

Magömlés (Kritika a Hír Tv.-n látható Keménymag című műsorról)

2019. augusztus 31. 19:44 - HJAxel

Úgy rendeztük be a mi kis életünket, hogy a kereskedelmi televíziókból ömlő mocsok még véletlenül se szennyezze be, de sajnos a nyílászárók nem csukódtak rendesen, egy kis por beszűrődött és mire észbe kaptunk, már a saját magunk által kikényszerített emberkísérletben vettünk részt.

Az történt, hogy barátaink kérésére megnéztük a Hír Tv.-n kedd esténkén futó Keménymag című műsort, amely az első pillanatától kezdve a szereplők kontraszelektált kiválasztása és felkészületlensége miatt nyomasztóbbnál nyomasztóbb helyzetbe hozott minket. A kísérlet abból állt, hogy ezt a kellemetlenséget meddig bírjuk.

A műsor koncepciója nagyon eredeti: ül a stúdióban négy férfi, az egyik közülük a műsorvezető, a többiek meg a "vendégek", akik a műsorvezető által felolvasott hírekre, egymással mindenben egyet értve, kacarászva reflektálnak. Az óvatlan televíziónézőnek nem kell sokat várnia, hogy megtapasztalja az úgynevezett jobboldali humort, mert a műsorvezető, Velkovics Vilmos, a bemutatott vendég neve után hozzá tesz egy, szerinte, tréfás jelzőt, úgymint xy, aki mindkét végén égeti a vegánt. (Itt először mi sem értettük a célzást, de a műsor további részéből végül kikövetkeztettük, hogy a jobboldali kánon szerint vegán/környezetvédő csak liberális lehet, és a műsor elején egy ilyen kis fricskával próbálták pukkasztani a liberálisokat. Most már értik a poént? Pukkadtak is, drága liberálisok? Na ugye.) 

A műsorvezető balján ül Jeszenszky Zsolt, Dj Jeszi, akit mi még a 90-es évekből, mint zenei újságíró ismerünk. Akkoriban pont az ellen lázadt, mint amit most képvisel, ő az örök kamasz, nyilván a lelki sérülésének eredete a gyermekkorában keresendő. Minden egyes megnyilvánulása kínos, nem tudjuk elképzelni, hogy milyen háttéralkuk következménye, hogy képernyőre kerülhet. Szegény apja. 

A második "vendég" Apáti Bence, a jobboldal ügyeletes megmondó embere, a Magyar Nemzet kíméletlen tollú,  vitriolos főmunkatársa, és már csak ez is minősíti ezt a jobboldalt. Az ő újságírói és közszereplői krédója két pontban összefoglalható: 1). kettős mérce, 2). nem vagyok buzi. Valamiért, ha szót kap, előbb-utóbb vagy ott lyukad ki, hogy a liberálisok alatt az akkori baloldali sajtó nem akadt ki az éppen aktuális botrányra és ez KETTŐS MÉRCE, mert most a szegény fideszeseket igaztalanul bántják. Ha meg éppen nem erről beszél, akkor a szavak közt kicsit köhécselve arról panaszkodik, hogy őt állandóan lebuzizzák ezek a liberálisok. Fogalmunk sincs, hogy egy önmaga hajlamaival tisztában lévő felnőtt férfinek, miért kell minden héten megerősíteni magáról, hogy nem buzi.

A harmadik "vendég" egy bizonyos Dezse Balázs újságíró, akinek a kinézete számunkra egyértelművé teszi, hogy keresztény-konzervatív körökben már régen nincs meg az a minimum, ami egykoron őket megkülönböztette a liberálisoktól. A képlet mára teljesen egyszerű: ha nem értesz egyet a bevándorlással és tudsz fesztelenül buzizni, akkor közénk tartozol. Ha ezekben nem értünk egyet, akkor ülhetsz naphosszat a templomban, élhetsz a Biblia tanításai szerint, akkor sem tartozol közénk. Dezse mindkét keze sűrűn van ízléstelen tetoválással és ha ez nem volna elég az ujjaira rávarratta, hogy LOVE. Meggyőződésünk, hogy a Coca-Cola plakátok helyett az ilyen kinézetű közszereplőt kéne azonnal levenni a képernyőről, hiszen sokkal nagyobb rombolást tud végezni egy fiatalember lelkében, mint két, kólát ivó férfi látványa. Az ő műsorban betöltött szerepéről nem tudunk írni, mivel a humorosnak szánt (szalon) buzizós bekiabálásai nem érik el azt az ingerküszöböt, hogy közöljük.

A HÍR Tv honlapján a műsort "A mérges négyes beszól. Rendhagyó elemzés, válogatott megmondóemberekkel"  szlogennel hirdetik. Belegondolni sem merünk, hogyha ők a válogatott emberek, akkor a jobboldali újságíró társaság milyen szakmai - és mentális állapotban lehet. Világossá vált számunkra az a felvetés, amellyel mi eddig nem értettünk egyet, hogy a jobboldalon nincs humor, nincs újságírás. Mert ez nem az, ez szimpla seggnyalás. 

A műsor megnézése helyett, aki teheti, menjen sétálni egyet a friss levegőn, de az sem rossz ötlet, ha ez idő alatt segít a Kormánynak az áhított születésszám növelésében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://habzsolvaazelettortajat.blog.hu/api/trackback/id/tr6414089407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása